Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Το προσφυγικό πρόβλημα να το λύσει η κυβέρνηση – Όχι οι τοπικοί πληθυσμοί

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Το προσφυγικό πρόβλημα να το λύσει η κυβέρνηση – Όχι οι τοπικοί πληθυσμοί
Την ανησυχία του για περισσότερα περιστατικά βίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι το προσφυγικό πρόβλημα πρέπει να το λύσει η κυβέρνηση και όχι οι τοπικοί πληθυσμοί διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Σάμο.
Ο κ.Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα περιστατικά βίας, όπως τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο hot spot της Σάμου.
«Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει η κυβέρνηση και όχι οι τοπικοί πληθυσμοί.
Υπάρχουν λύσεις αλλά δε ξέρω αν υπάρχει διάθεση, γιατί ένα χαρακτηριστικό που έχει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τα προβλήματα να λιμνάζουν ενώ στην πολιτική πρέπει να λειτουργείς με αμεσότητα και να επεμβαίνεις τη κατάλληλη στιγμή ώστε να λύνεις τα προβλήματα» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, η οποία αυτή τη στιγμή φαντάζει μετέωρη, ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο γιατί αν καταρρεύσει η συμφωνία τα προβλήματα θα επανέλθουν στη δυσθεώρητη προηγούμενη όψη.
«Η συμφωνία με την Τουρκία έπρεπε να είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα και μπορούσε να είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα - από τότε που το ζητάγαμε, την άνοιξη του 2015 - τότε που η κυβέρνηση δεν έβλεπε το πρόβλημα, δεν έβλεπε τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να φτάνουν στα νησιά» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης