Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος σε Valls: Καθοριστική η συμβολή της Γαλλίας στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Παυλόπουλος σε Valls: Καθοριστική η συμβολή της Γαλλίας στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον Manuel Valls, πρωθυπουργό της Γαλλίας, όπου και τον καλωσόρισε στην Ελλάδα.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η συμβολή της Γαλλίας στην παραμονή της Ελλάδας σε Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν καθοριστική, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες την προσπάθειά της, αλλά και ότι δεν πρέπει να πληγεί περαιτέρω το ήδη βεβαρυμμένο κοινωνικό κράτος.
Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.
«Είμαστε κοντά σας στο θέμα της τρομοκρατίας, που έχει πληρώσει με αίμα», σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος, ενώ υποστήριξε πως «ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να τελειώσει».
Από την πλευρά του, ο γάλλος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Γαλλία στήριξε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς δε μπορούσε να διανοηθεί μια έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Θα συνεχίσουμε, ώστε η λύση για την Ελλάδα να είναι βιώσιμη», δεσμεύτηκε ο Valls.
Σημείωσε, ακόμα, πως Ελλάδα και Γαλλία έχουν πολλές προκλήσεις από κοινού, όπως είναι το προσφυγικό, ενώ επισήμανε ότι η Γαλλία αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, καθώς σε αυτή φτάνουν αρχικά οι πρόσφυγες.
«Μπορείτε να υπολογίζετε στην αλληλεγγύη της Ευρώπης. Η συμφωνία με την Τουρκία πρέπει να τηρηθεί», υποστήριξε ο Valls.
Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις προσπάθειες που καταβάλει για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, προσθέτοντας και ο ίδιος ότι «πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία».
«Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία μας σε θέματα οικονομίας, έρευνα και συνεργασίας πανεπιστημίων», ολοκλήρωσε την αντιφώνησή του ο γάλλος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης