Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Έχουμε μπει σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος – Η κοινωνία δεν έχει καταλάβει τίποτα ακόμα

Βενιζέλος: Έχουμε μπει σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος – Η κοινωνία δεν έχει καταλάβει τίποτα ακόμα
Ο Τσίπρας είναι ο πιο νομιμόφρων, είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα πάντα υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος
Την θέση ότι η χώρα έχει εισέλθει σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος και ότι η κοινωνία δεν έχει καταλάβει τίποτα ακόμα από τις επιπτώσεις των 17 μηνών της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Μπήκαμε σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος.
Θα έχουμε μέτρα και το 2018, και μετά το πρόγραμμα, χωρίς δάνειο (...).
Ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα η κοινωνία δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των 17 μηνών διαπραγμάτευσης» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε πως αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνέχιζε στο πλαίσιο που βρήκε διεκδικώντας τις μέγιστες βελτιώσεις, αλλά χωρίς τη διακινδύνευση που προκάλεσε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
«Και ο ίδιος ο Schaeuble είπε ότι η Ελλάδα το 2014 ή το 2015 θα έβγαινε από το μνημόνιο» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι είναι ο πιο νομιμόφρων και ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα πάντα.
«Και το 2012 δόθηκε εντολή για συγκεκριμένη πολιτική στα τρία και κατόπιν στα δύο κόμματα που συνεργάστηκαν εν μέσω κρίσης...
Η λογική «ψηφίστηκα έχω εντολή εν λευκώ να αντιφάσκω και να αυταπατώμαι» είναι ψευδοδημοκρατική και επικίνδυνη γιατί είναι ανιστόρητη» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ταύτιση αξιακή.
«Δεν έχουν διαφοροποιήσεις, είναι ένα εθνικολαϊκιστικό συγκρότημα που δεν έχει πραγματικές διαφοροποιήσεις και έχουν μόνο διαφορετική καταγωγή.
Μπορεί να διαφέρουν στην καταγωγή, αλλά όχι στη σημερινή αντίληψη» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι ψευτοταξική ανάλυση το «εκφράζω τους μη προνομιούχους».
Η κυβέρνηση είναι η μετενσάρκωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα επιβαρύνονται πολύ περισσότερο.
Η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας.
Η ριζοσπαστικοποίηση των πρώην μεσοστρωμάτων εκκόλαψε το ναζισμό στο μεσοπόλεμο» προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος, αναφέροντας πως «και ο κ. Σαμαράς έκανε μια πολύ μεγάλη υπέρβαση ξεκίνησε από μια στάση Α και έφτασε στις θέσεις μας (ΠΑΣΟΚ)».
«Από το 2012 το ΠΑΣΟΚ ήθελε συνεργασία με όλες δημοκρατικές δυνάμεις αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στην αντιμνημονιακή ασφάλεια και στον λαϊκισμό» είπε ο κ.Βενιζέλος.
Αναφορικά με το θέμα των offshore είπε πως πρόκειται για ύποπτη διευκόλυνση τονίζοντας «θα δούμε ποιον αφορά» ενώ υποστήριξε πως «υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά» καθώς και εφόσον η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.
Ως προς τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ’ εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε ‘’είμαι κεντροδεξιός’’» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «αν δεν εγγυηθούμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη δεν υπάρχει άλλος που να τις εκφράσει πιο αυθεντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης