Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τί απαντάει η κυβέρνηση για τις κατηγορίες που δέχτηκε περί συμμετοχής πολιτικών σε offshore εταιρείες

Τί απαντάει η κυβέρνηση για τις κατηγορίες που δέχτηκε περί συμμετοχής πολιτικών σε offshore εταιρείες
Γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών και συγγενών τους σε κάθε εταιρεία ή στη διοίκηση αυτής, με έδρα στο εξωτερικό
Στην «αντεπίθεση» πέρασε η κυβέρνηση αναφορικά με τη νέα διάταξη περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, διευκρινίζοντας «για όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν», ότι ο νομικός ορισμός της «offshore» εταιρείας είναι αδύνατος.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η προηγούμενη διάταξη «που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010» ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη.
Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει με το πολυνομοσχέδιο μια νέα διάταξη, η οποία απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα να είναι μέτοχοι εταιρειών που έχουν την έδρα τους σε χώρες μη συνεργάσιμες φορολογικά.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι «η υποκρισία γύρω από το θέμα αυτό περίσσεψε» και έτσι προχωράει σε νέα διάταξη που απαγορεύει καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως την συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουn, ότι η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον να δει πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρείες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από off-shore επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης