Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί αρχή εξόδου από τα δεινά

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Η συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί  αρχή εξόδου από τα δεινά
Η επίσκεψη Putin επιβεβαιώνει το πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφορικά με την επίσκεψη του ρώσου προέδρου
Για την αρχή της εξόδου από τα δεινά του παρελθόντος, μετά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι με σκληρή προσπάθεια η χώρα μπορεί να καταφέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την έκβαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημείωσε ότι «η αποκατάσταση οικονομικής σταθερότητας ύστερα από 6 συναπτά έτη ύφεσης, η προσέλκυση επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας και η ρύθμιση του χρέους, προκειμένου η χώρα να ανακάμψει και οι πολίτες να επανακτήσουν την ελπίδα τους είναι ο σημαντικότερος στόχος μας.
»Σε αυτό το πλαίσιο η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αποτελεί την αρχή εξόδου της χώρας μας από τα δεινά του παρελθόντος και με σκληρή προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».
Όσον αφορά την επίσκεψη του ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «η επίσκεψη του ρώσου προέδρου στην Ελλάδα κάνει προσφορότερο το έδαφος της πολυδιάστατης συνεργασίας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό πεδίο».
Η επίσκεψη αυτή, υπογραμμίζει, δεν μπορεί παρά να επαναβεβαιώσει αυτό το πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας, αλλά και να ενισχύσει τις κοινές μας δράσεις.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι «οι παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας αναδεικνύονται στις εκδηλώσεις και δράσεις του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, η σημασία των οποίων ξεπερνά τα στενά εθιμοτυπικά πλαίσια, διατηρεί και ενισχύει τις σύγχρονες αλλά και τις μελλοντικές συνεργατικές μας σχέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης