Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ελλάδα και Κύπρος απολύτως συντονισμένες για την επίλυση του Κυπριακού

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ελλάδα και Κύπρος απολύτως συντονισμένες για την επίλυση του Κυπριακού
Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή αλλά και για την έμπρακτη συμπαράσταση
(upd) «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Θέλουμε μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση.
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις.
Και αυτό το καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση», υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή αλλά και για την έμπρακτη συμπαράσταση, ενώ τόνισε πως η σημερινή του επίσκεψη εντάσσεται «στην ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με την ελληνική κυβέρνηση για την έως σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και τις επόμενες κινήσεις αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσουν τα δυο κράτη με τις φίλες χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο».
«Οι θέσεις αρχής που προτάσσετε ενισχύουν τις δικές μας προσπάθειες.
Η άλλη πλευρά ελπίζω να σταματήσει τους τακτικισμούς, ώστε να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος, που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλήσεις και να δώσουμε απάντηση σε δυο μεγάλα θέματα, που παραμένουν αναπάντητα, το θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εγγυήσεων, όπου -ιδιαίτερα για το τελευταίο- έχουμε θέσει κάποιες απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν.
Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται» υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης.
Αυτήν την ώρα ο κ.Αναστασιάδης συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη.
Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται στον απόηχο της μη συμμετοχή του κ.Αναστασιάδη στο δείπνο που έδινε προς τιμή των αρχηγών κρατών που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ ο Rejep Tayip Erdogan, καθώς εμφανίστηκε σ’ αυτό την τελευταία στιγμή, και χωρίς να έχει ο ίδιος ενημερωθεί, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.
Ο κ.Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, καθώς του χρεώνει την παρουσία του Ακιντζί στο δείπνο καθώς και τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είχε συμφωνηθεί να γίνει στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας στη νεκρή ζώνη.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 25 Μαίου 08:29)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης