Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος (ΝΔ): Υπόθεση των πιστωτών το χρέος – Να βρούμε τρόπους να πάρει μπροστά η οικονομία

Κύρτσος (ΝΔ): Υπόθεση των πιστωτών το χρέος – Να βρούμε τρόπους να πάρει μπροστά η οικονομία
Το χρέος δεν είναι το άμεσο πρόβλημα μας υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι το θέμα του χρέους δεν είναι άμεσο πρόβλημα της οικονομίας και ότι αυτό που προέχει είναι να βρούμε τρόπους προκειμένου να πάρει μπροστά η οικονομία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Η ρύθμιση του χρέους είναι αποκλειστική υπόθεση των πιστωτών και αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να βρει τρόπους για να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Κύρτσος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία.
«Πρέπει να βρούμε τρόπους να πάρει μπροστά η οικονομία, διότι το χρέος μας καταπιέζει ψυχολογικά, αλλά δεν είναι το άμεσο πρόβλημά μας, έχει ρυθμιστεί μέχρι το 2021.
Υπάρχει χρόνος.
Ας βάλουμε εμείς σε τάξη την οικονομία, ας συνεννοηθούμε με τους πιστωτές να φτιάξει το κλίμα να έρθουν επενδύσεις να πάρει λίγο μπροστά και από κει και πέρα είτε το ρυθμίσουν σε τρεις βδομάδες, σε τρεις μήνες, είτε σε δύο χρόνια πρακτικά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το ίδιο πράγμα» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εκλογές στην Αυστρία, ο κ.Κύρτσος επεσήμανε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτική αποσταθεροποίηση, με την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, ενώ χαρακτήρισε ρευστή την κατάσταση στη Βρετανία ενόψει του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι τον λογαριασμό της λιτότητας θα κληθούν να πληρώσουν χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα εκλέξουν αριστερές ριζοσπαστικές κυβερνήσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ και Podemos στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης