Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θετικές οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα – Η χώρα εισέρχεται σε νέα περίοδο

Παπαδημούλης: Θετικές οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα – Η χώρα εισέρχεται σε νέα περίοδο
Τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Θετικές εξελίξεις αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης, στους οποίους συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση της κρίσιμης καμπής με την αξιολόγηση και απελευθέρωση της δόσης – μαμούθ, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι με τη σοβαρή ελάφρυνση του χρέους μπαίνουν στο ντουλάπι τα σενάρια αποσταθεροποίησης και δίνεται σήμα για ταχύτερη επιστροφή επενδύσεων, καθώς τα χρόνια των μνημονίων έχουν χαθεί 100 δισεκατομμύρια επενδύσεις.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη λόγω της διαφωνίας ΔΝΤ και ευρωπαίων δανειστών, για να προσθέσει ότι πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με αόριστες υποσχέσεις, αλλά προχωράμε σε έγκαιρη ελάφρυνση, δεσμευτική, συγκεκριμένη.
«Να περιμένουμε τις ακριβείς αποφάσεις του Eurogroup, τις θετικές αποφάσεις που αναμένονται σήμερα, συμβατές με τους στόχους της χώρας, μπαίνουμε σε νέα περίοδο» σημείωσε και προέβλεψε ότι ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, θα κάνει σήμερα τα περισσότερα βήματα μετατόπισης κάτι που γράφει και ο γερμανικός Τύπος.
Ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας αλλά και ότι υπάρχει υψηλή απαιτητικότητα και από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και πρέπει να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους με στόχο π.χ. τη μείωση της ανεργίας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι με τους υποστηρικτές και τους μιντιακούς συμμάχους της στήνει μια αρνητική κατάσταση σκότους, καθώς έχει πάθει βέρτιγκο αφού στόχευαν στην αποτυχία της κυβέρνησης.
Έχουν τεράστιο θράσος, σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι είναι πολύ νωπή η εμπειρία των πολιτών καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν έλλειμμα 15,5%, δημόσιο χρέος 125%, ενώ τριπλασίασαν την ανεργία, τινάζοντας παράλληλα την μπάνκα στον αέρα με ολυμπιάδες κ.ο.κ.
Όσον αφορά το τηλεοπτικό πεδίο ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε ότι το τεχνικό τηλεοπτικό τοπίο που όλα παρουσιάζονται μαύρα και καταστροφικά δεν θα συνεχιστεί, αφού θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι παρά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης σε θέματα μισθών – συντάξεων, η Ελλάδα παραμένει στις 40 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης