Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Ψηφίζετε χωρίς ελπίδα - Όποιος βουλευτής έχει συνείδηση παραιτείται

Θεοχάρης: Ψηφίζετε χωρίς ελπίδα -  Όποιος βουλευτής έχει συνείδηση παραιτείται
O ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του εισοδήματος του φορολογουμένου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Χ. Θεοχάρη
«Είσαστε στην δυσκολότερη θέση που μπορεί να έρθει ένας βουλευτής γιατί ψηφίζετε πράγματα που ισχυρίζεσθε ότι δε θέλετε», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χ. Θεοχάρης.
Συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «σας σώζει όπως φαίνεται ότι δεν έχετε συνείδηση.
Γιατί όποιος Βουλευτής έχει συνείδηση παραιτείται.
Δεν ψηφίζει ενάντια στη συνείδησή του.
Δεύτερον γιατί ψηφίζετε πράγματα που δεν κατανοείτε, ενώ τρίτον, γιατί «ψηφίζετε χωρίς ελπίδα».
Όπως είπε, «σας σώζει ότι κάνατε τόσες κυβιστήσεις, αθετήσατε τόσες υποσχέσεις, είπατε τόσα ψέματα που καταφέρατε να ζαλίσετε τον κόσμο».
Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ψηφίζοντας από πέρυσι κατεβήκατε ένα ένα τα σκαλιά της συνενοχής χωρίς επιστροφή», συμπληρώνοντας «βάλατε φόρους,πήρατε αποθεματικά, κόψατε συντάξεις, ολοκληρώσατε ιδιωτικοποιήσεις, ξεκινάτε νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραδώσατε τα δάνεια του κόσμου, η παράδοση των αποφάσεων για την τύχη όλης της περιουσίας του δημοσίου σε ξένα χέρια θα σας πείραζε;».
Έκανε έκκληση ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του εισοδήματος του φορολογουμένου.
Μιλώντας για το ταμείο είπε ότι «το μόνο θετικό αν γίνει, είναι που η δημόσια περιουσία φεύγει μακριά από τα χέρια των πολιτικών», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποτιμηθεί τι του δίνουμε, ο αρχικός σκοπός του να είναι η πλήρης καταγραφή μέσω του κτηματολογίου,  να οριστεί ετήσια διαδικασία αποτίμησης της περιουσίας για να δούμε αν μας κλέβουν, να απαγορευτεί η ιδιωτικοποίηση «ανώριμων» περιουσιακών στοιχείων, η απόφαση για το τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί να είναι της Βουλής ή έστω του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από έκθεση του Ταμείου για την καταλληλότητα («ωριμότητα») των περιουσιακών στοιχείων, το Δημόσιο να θέτει στόχο στο ταμείο για το μέρισμα που θέλει να πάρει, το ταμείο να έχει πλήρη ευχέρεια διαχείρισης μακριά από κομματικές επιρροές σε προσλήψεις ή οτιδήποτε άλλο.
«Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσα να το ψηφίσω», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.
Κατέληξε λέγοντας «πιστεύετε πως μετά από αυτή την ψήφιση όλα θα πάνε καλά και θα έρθει γρήγορα η ανάπτυξη.
Μας είπατε ακόμη πως αυτό δεν έγινε γιατί πέρσι είχατε αυταπάτες.
Λάθος.
Πέρσι είπατε ψέματα.
Αυταπάτες έχετε σήμερα καθώς ονειρεύεστε El Dorado επενδύσεων.
Η πραγματικότητα θα έρθει αμείλικτη.
Και όταν θα έρθει, δε θα έχετε που να κρυφθείτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης