Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για το Ταμείο - Απάντηση Τσακαλώτου για το φορολογικό

Δένδιας (ΝΔ): Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για το Ταμείο - Απάντηση Τσακαλώτου για το φορολογικό
Ο Ευκ. Τσακαλώτος, απαντώντας για τη φορολογία τόνισε πως μαζί ψηφίσαμε τη συμφωνία και η συμφωνία λέει μέτρα 1% του ΑΕΠ
«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για το Ταμείο και να έρθουμε κι εμείς μαζί σας στους ξένους να εξηγήσουμε γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ψηφίσουμε για κάτι τέτοιο» δήλωσε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας.
Οπως υποστήριξε, έως και η Ντόρα Μπακογιάννη, που συχνά τάσσεται με τις ευρωπαϊκές θέσεις, δήλωσε ότι αυτό κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας ενώ υπογράμμισε πως στην ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε μετρημένος και επιφυλακτικός λέγοντας ότι «για το χρέος μας προετοίμασε να μην περιμένουμε και πολλά, ενώ για τους φόρους ήταν απολογητικός».
Απαντώντας στον κ Δένδια ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος υποστήριξε αναφορικά με τη φορολογία.
«Μαζί ψηφίσαμε τη συμφωνία και η συμφωνία λέει μέτρα 1% του ΑΕΠ που πρέπει να πάρουμε το 2016 για εφαρμογή το 2016, 2017 και 2018. Τι θα κάνατε εσείς;» διερωτήθηκε.
Αναφερόμενος στην δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο κ Τσακαλώτος δήλωσε πως « θυμόμαστε το βράδυ της 12ης προς 13ης Ιουλίου που διαπραγματευτήκαμε ώστε το ταμείο να μην είναι μόνο στο Λουξεμβούργο, να μην είναι μόνο για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά να είναι και για επενδύσεις και όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έλεγαν «συμφωνήστε και ελάτε πίσω».
Τι εννοούσατε;
Έπρεπε να κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση;
Ή έπρεπε να έρθουμε πίσω με συμφωνία ό,τι να' ναι;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης