Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές στη ΝΔ για το νέο Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές στη ΝΔ για το νέο Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας
Οι ίδιες πηγές θεωρούν «απολύτως σίγουρο» ότι «πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν»
Η δημόσια περιουσία που περνά στο νέο Ταμείο, το επονομαζόμενο «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας», είναι προς αξιοποίηση και όχι απαραίτητα προς πώληση, καθιστούν σαφές πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, απαντώντας στη «σπέκουλα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όσο και αν αυτό δεν αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το ταμείο έχει στόχο να αξιοποιήσει και όχι να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία», αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Οι ίδιες πηγές θεωρούν «απολύτως σίγουρο» ότι «πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν», μια εκτίμηση που, ωστόσο, μένει να διαπιστωθεί.
Σύμφωνα, πάντως, με τις πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, «σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις», κάτι που αποτελεί διαπραγματευτική νίκη, έπειτα από σκληρές διαβουλεύσεις με τους δανειστές και σε αντίθεση με τις επιθυμίες αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης