Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Ή θα αυξάναμε τους έμμεσους φόρους ή θα απολύαμε από το Δημόσιο

Φωτίου: Ή θα αυξάναμε τους έμμεσους φόρους ή θα απολύαμε από το Δημόσιο
Η μόνη αυταπάτη που είχε η κυβέρνηση ήταν πως επένδυσε σε μια έντιμη και δημοκρατική ΕΕ τόνισε η αναπληρώτρια υπ.Εργασίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση των έμμεσων φόρων προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, κληθείσα να σχολιάσει τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που υπέβαλε η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Προφανώς οι έμμεσοι φόροι πλήττουν οριζόντια όλο τον πληθυσμό πράγμα που δεν είναι γενικώς στις προθέσεις μας αλλά το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν να πάμε σε απολύσεις, σαν και αυτές που υπαινίσσεται αν όχι τις λέει σαφώς ο κ. Μητσοτάκης και σε μειώσεις μισθών.
Αυτό εμείς δεν θέλαμε να το κάνουμε.
Με αυτή την έννοια, έχετε δίκιο.
Επιλογή μας είναι η αύξηση 1% των έμμεσων φόρων έναντι του άλλου σεναρίου.
Εσείς τι θα διαλέγατε από τα δύο;» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm η κα. Φωτίου.
«Η μόνη αυταπάτη που είχε η κυβέρνηση ήταν πως επένδυσε σε μια έντιμη και δημοκρατική ΕΕ.
Υπήρξε συστηματικός εκβιασμός από τους Ευρωα, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, αναφέροντας ότι έγινε μια διαπραγμάτευση, η οποία μέσα από ένα καθεστώς σκληρού εκβιασμού υπεγράφη ένα μνημόνιο.
«Αυτό το μνημόνιο περιέχει όλα αυτά τα οποία ψηφίσαμε πριν δύο εβδομάδες και θα ψηφίσουμε και σήμερα» είπε η κα.Φωτίου, η οποία σχετικά με το ΕΚΑΣ, είπε ότι η κατάργηση ήταν εξαρχής στο μνημόνιο και μάλιστα ήταν και όλες οι επικουρικές συντάξεις τις οποίες η κυβέρνηση επιχείρησε να τις διασώσει και το έκανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης