Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης για αναδρομική επιστροφή ΕΚΑΣ: Σε οικονομικό αφανισμό οδηγούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι

Στρατούλης για αναδρομική επιστροφή ΕΚΑΣ: Σε οικονομικό αφανισμό οδηγούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι
Η εξαγγελία της κυβέρνησης, ότι τα αναδρομικά επιστραφέντα ποσά θα κρατηθούν σε 9 με 12 δόσεις, αποτελεί επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, τονίζει ο Δ. Στρατούλης
Την εκτίμηση ότι η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ είναι ένα απάνθρωπο μέτρο που θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες φτωχούς συνταξιούχους στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό εξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναλυτικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η, επιβεβαιωμένη και από την κυβέρνηση σήμερα, αναζήτηση αναδρομικών ποσών ΕΚΑΣ, έξι μηνών, οδηγεί δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους στον οικονομικό αφανισμό».
Στη συνέχεια σχολιάζει πως η κυβέρνηση σήμερα επιβεβαίωσε ότι, στα πλαίσια σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, θα το περικόψει ή θα το καταργήσει φέτος για 70.000 έως 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, από τους 370.000 που το έπαιρναν, καθώς και ότι θα αναζητήσει από αυτούς την αναδρομική επιστροφή του, για το πρώτο εξάμηνο του 2016.
«Ένα τέτοιο μέτρο, που οδηγεί αυτούς τους φτωχούς συνταξιούχους στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό, είναι απάνθρωπο», καθιστά σαφές ο κ. Στρατούλης.
Η εξαγγελία της κυβέρνησης, ότι τα αναδρομικά επιστραφέντα ποσά θα κρατηθούν σε 9 με 12 δόσεις, είναι πρόκληση, κοροϊδία, υποδηλώνει την άγνοιά της για την πραγματική οικονομική αδυναμία των συνταξιούχων και αποτελεί επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης