Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις διαπραγματεύσεις

Τσακαλώτος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις διαπραγματεύσεις
Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης ενημερώνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο
(upd2) Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο, τα νέα μέτρα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου ενημερώνουν ο υπ.Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.
Τσακαλώτος και Χουλιαράκης εξηγούν λεπτομερώς τα νέα μέτρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέρος των οποίων έχει εκφράσει ενστάσεις για τις νέες ρυθμίσεις και κυρίως για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
«Όσοι από εσάς δεν έχετε συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν ξέρετε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, αναφερόμενος στον αυτόματο μηχανισμό περικοπών δαπανών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στην εφαρμογή του "κόφτη".
Παρών στη συνεδρίαση είναι και ο υπ.Οικονομίας, Γ.Σταθάκης, ο οποίος και αυτός ενημερώνει τους βουλευτές, για τα θέματα και τα μέτρα που άπτονται του δικού του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, ο κ.Σταθάκης διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι «προστατεύουμε το 93% των υποθηκών που είναι συνδεδεμένα με επιχειρηματικά δάνεια».
Όπως αναφέρεται μετά την ενημέρωση των υπουργών, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια να δοθούν όλες οι δέουσες εξηγήσεις και απαντήσεις ενόψει της εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το αργότερο έως αύριο και της ψήφισης του από την Ολομέλεια την Κυριακή.
Όσον αφορά τον αυτόματο μηχανισμό περικοπών δαπανών σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού, το υπ.Οικονομικών έκανε γνωστό πως δεν θα κατατεθεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο αλλά με τροπολογία μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Πάντως και σε αυτήν την ψηφοφορία, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, εκτιμάται πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 δεν πρόκειται να μετρήσει απώλειες.
Και το επιχείρημα είναι εξαιρετικά απλό, μια και παρά τις όποιες ενστάσεις ή αντιρρήσεις, δεν θα υπάρξει κανείς βουλευτής, ο οποίος θα αποφασίσει να κάνει πίσω την ύστατη στιγμή, στο παρά ένα του κλεισίματος της συμφωνίας και της αξιολόγησης.
Άρα, το πολυνομοσχέδιο εκτιμάται πως θα περάσει χωρίς διαρροές και τα βλέμματα όλων θα στραφούν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου εκεί θα διαπιστωθεί τι θα συμβεί τελικά με την αξιολόγηση, με το πόσα χρήματα θα εκταμιευτούν και κυρίως τι θα γίνει ή τι θα δρομολογηθεί για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Είναι ένα Eurogroup, το οποίο αν όλα κυλήσουν βάσει των εκτιμήσεων του Μαξίμου, θα δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να κυβερνήσει για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015 σε συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 18 Μαίου 08:36)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης