Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Αφορμή για μια νέα πορεία ανάκαμψης ο αγωγός TAP - Ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας

Ποτάμι: Αφορμή για μια νέα πορεία ανάκαμψης ο αγωγός TAP - Ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας
Σύμφωνα με το Ποτάμι, «ο δρόμος αποδέσμευσης της χώρας από τα Μνημόνια περνά από μεγάλα και μικρά αναπτυξιακά έργα»
Ως αφορμή για μια νέα «πορεία ανάκαμψης» χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP το Ποτάμι, με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας ενισχύεται.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Ποτάμι, οκτώ χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες θα απορροφήσουν εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό και εκατόν πενήντα νέες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι τα οικονομικά οφέλη από τον αγωγό TAP.
«Παράλληλα ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας αφού η Βόρεια Ελλάδα καθίσταται σημαντικός ενεργειακός κόμβος», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τονίζει πως «ο δρόμος αποδέσμευσης της χώρας από τα Μνημόνια περνά από μεγάλα και μικρά αναπτυξιακά έργα και όχι από την καχυποψία απέναντι σε κάθε είδους επενδυτές που διδάσκει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διατυπώνει την ελπίδα «ειδικά στην αποβιομηχανοποιημένη Βόρεια Ελλάδα, ο αγωγός TAP να γίνει αφορμή για μια νέα πορεία ανάκαμψης».
Τη θέση αυτή του Ποταμιού εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του σήμερα το μεσημέρι στην τελετή για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης