Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης η Ένωση Κεντρώων - Κακή λύση οι εθνικές εκλογές

Λεβέντης: Υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης η Ένωση Κεντρώων - Κακή λύση οι εθνικές εκλογές
«Διαφώνησα από την αρχή με το σύνολο των μνημονίων και των δανείων», υποστήριξε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων
Τη θέση της Ένωσης Κεντρώων υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ευρώπης εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Βασίλης Λεβέντης, από την Καλαμπάκα.
Στη συνέχεια εκτίμησε ότι «αν κάναμε οικειοθελή λιτότητα, από το 2009 όπως έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία, που κατέβασαν κατά 15% -20% συντάξεις και μισθούς και έκοψαν δαπάνες του δημοσίου δεν θα μπαίναμε στα μνημόνια», προσθέτοντας, όμως, ότι «οι κομματικοί στρατοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που έπρεπε να προστατευθούν και η απροθυμία των τότε ηγεσιών να πειράξουν τα βολέματα των παιδιών τους οδήγησαν στην προτιμότερη λύση να παίρνουν δανεικά και να βάλουν τη χώρα στο μνημόνιο».
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ένωση Κεντρώων διαφώνησε από την αρχή στο σύνολο των μνημονίων και με το σύνολο των δανείων.
Ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως πρέπει «να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν αμέσως τα επαγγέλματα, σε ένα ελεύθερο καθεστώς δεν υπάρχουν εμπόδια, δεν υπάρχουν προστατευτικότητες, γιατί οι προστατευτικότητες εμποδίζουν τους νέους να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας».
«Είμαστε υπέρ ενός σχεδίου άμεσης παρέμβασης για άρση παθογενειών και για τομές οι οποίες μηδενίζουν τα ελλείμματα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι η διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών θα ήταν μια «κακή λύση», αν και, όπως δήλωσε, η Ένωση Κεντρώων θα έβγαινε τρίτο κόμμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης