Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Μετά την αξιολόγηση στόχος η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου – Δεν επίκειται ανασχηματισμός

Γεροβασίλη: Μετά την αξιολόγηση στόχος η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου – Δεν επίκειται ανασχηματισμός
Μετά το Eurogroup εγκαινιάζεται περίοδος που έχει στόχο την στροφή στην ανάκαμψη είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτό που προέχει είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υποστήριξε ότι δεν επίκειται ανασχηματισμός.
«Αυτό είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι μετά το Eurogroup εγκαινιάζεται μια περίοδος που έχει στόχο τη στροφή στην ανάκαμψη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο αύριο στη Βουλή και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα, τονίζοντας ότι μετά το Eurogroup αναμένεται η εκταμίευση του ποσού η οποία θα επιτρέψει και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο «κόφτης» δεν θα εξαρτάται από κάποιον υπουργό Οικονομικών και θα εφαρμόζεται με αντικειμενικά κριτήρια ενώ αναφορικά με το χρέος, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει δώσει σκληρή μάχη.
«Αποτέλεσμα αυτής της μάχης είναι το ότι αποτυπώθηκε στη συμφωνία ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα συζητηθεί.
Στο Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση και κάποια απόφαση σε ότι αφορά τις τρεις περιόδους ρύθμισης του χρέους (βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη).
Περιμένουμε το Eurogroup να μιλήσει για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα.
Το μακροπρόθεσμο διάστημα είναι μια ευρύτερη συζήτηση.
Μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ υπάρχει διαφορά στο θέμα και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συζήτηση» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία παραδέχτηκε ότι στο θέμα του χρέους η θέση του Ταμείου είναι πιο κοντά σε αυτή της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και στον εκλογικό νόμο, σημειώνοντας πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης να γίνει και μάλιστα σε χρόνο που δεν θα μοιάζει να είναι κοντά σε εκλογές.
«Θα ανοίξει εγκαίρως η συζήτηση.
Θα γίνουν συζητήσεις για να υπάρξει μια πρόταση της κυβέρνησης που θα μπει σε δημόσιο διάλογο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την για υποκριτική στάση.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει κάποια μέτρα του πολυνομοσχεδίου, π.χ. ιδιωτικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια, η κα.Γεροβασίλη έκανε λόγο για «τεράστια στροφή».
«Θα πρέπει να μας πει ποια ήταν η σωστή στάση αυτή ή η προηγούμενη» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «είναι υποκριτική στάση δεδομένου ότι βλέπει πως κλείνει η αξιολόγηση και η χώρα γυρίζει σελίδα, οπότε προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης