Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Στις 22/5 η ελληνική Βουλή ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο - Άλλο ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση

Reuters: Στις 22/5 η ελληνική Βουλή ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο - Άλλο ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση
Η κρίσιμη ψηφοφορία θα λάβει χώρα στην ελληνική Βουλή δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου
Την Κυριακή 22 Μαΐου η ελληνική Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νέο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει αυξήσεις φορολογίας και μεταρρυθμίσεις, κατ’ απαίτηση των διεθνών δανειστών της Ελλάδας.
Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι η κρίσιμη ψηφοφορία θα λάβει χώρα στη Βουλή μόλις δύο ημέρες προτού οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αξιολογήσουν κατά πόσο η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει την επόμενη δόση [Eurogroup 24/5].
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 24%, αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα καπνικά και το αλκοόλ, απελευθέρωση της πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες και λεπτομέρειες σχετικά με το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τον προληπτικό μηχανισμό που θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα ενεργοποιούνται μόνο εφόσον η Ελλάδα αποτύχει στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.
Σύμφωνα με το Reuters, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα είναι ακόμα ένα κρίσιμο τεστ για την αριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή, μόλις 153 εδρών.
Η κυβέρνηση τονίζει ότι ο μηχανισμός, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί, δε θα πλήξει τους φτωχούς.
Η υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου είναι απαίτηση των διεθνών δανειστών για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση [του ελληνικού προγράμματος], κάτι που αποτελεί κλειδί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την οποία η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει χρέη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κρατικές υποχρεώσεις και ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης