Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες κατά του πολυνομοσχεδίου νέας λεηλασίας του λαού καλεί η ΛΑ.Ε.

Σε μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες κατά του πολυνομοσχεδίου νέας λεηλασίας του λαού καλεί η ΛΑ.Ε.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν με αντίσταση και αγώνα
Σε μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες καλεί η Λαϊκή Ενότητα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο νέας λεηλασίας του λαού, που προωθεί η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζει την ανάγκη παλλαϊκού ξεσηκωμού παντού, για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο νέας λεηλασίας του λαού.
Απευθύνει, δε, κάλεσμα σε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, για να ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Κυριακή 22/5, μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο με ένα νέο μεγάλο πακέτο βάρβαρων μέτρων λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «με αυτό το πολυνομοσχέδιο, προωθείται νέα φορολογική επιδρομή, ύψους 1,8 δισ. ευρώ στα λαϊκά εισοδήματα, μέσω αύξησης ή θέσπισης έμμεσων φόρων, που είναι οι πιο αντιλαϊκοί φόροι και επιβαρύνουν κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα».
Επίσης, σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα, η κυβέρνηση «προωθεί τον «κόφτη» αυτόματων μειώσεων μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, που είναι νέο διαρκές μνημόνιο, που σκοτώνει την ίδια τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας», ενώ «περιέχει, επίσης, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων, κατά συνέπεια τις κατοικίες, ακόμα και την πρώτη, αλλά και μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις, στα ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, καθώς και την εκχώρηση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά, κυρίως ξένα, συμφέροντα».
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν με αντίσταση και αγώνα.
Κυρίως, όμως, μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς, μαχητικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, με νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία και με κοινές συγκεντρώσεις και πορείες.
Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναλαμβάνει μία μεγάλη πολιτική εκστρατεία, για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο – καρμανιόλα.
«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και κυρίως τις ταξικές, αγωνιστικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, που δρουν μέσα στο εργατικό κίνημα, να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο», αναφέρει η παράταξη, επισημαίνοντας «και τις καλούμε να πάρουν τώρα αυτές τις πρωτοβουλίες, και όχι την τελευταία στιγμή, όπως έκαναν με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα».
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και την επιτυχία μεγάλων εργατικών, λαϊκών κινητοποιήσεων, για να έχουν μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα και για να αποκτήσουν το χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού.
«Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας!», σημειώνει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης