Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Η τοποθέτηση Κουρουμπλή για την απλή αναλογική ξεκαθαρίζει την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά

tags :
ΔΗΜΑΡ: Η τοποθέτηση Κουρουμπλή για την απλή αναλογική ξεκαθαρίζει την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ
Για σαφές δείγμα της απομάκρυνσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις πάγιες διαχρονικές θέσεις του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σχολιάζοντας τη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή ότι αν καθιερωθεί η απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ.
«Άραγε θυμάται κανείς ποιος εξήγγειλε και ζητούσε με επιμονή συνταγματική κατοχύρωση και παγιοποίηση της απλής αναλογικής για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις;
Μήπως είχαν και εδώ αυταπάτες;» διερωτάται η ΔΗΜΑΡ.
«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, είναι απαραίτητες με σκοπό την πιστότερη δυνατή αποτύπωση της βούλησης των πολιτών.
Ιδιαίτερα τώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενθάρρυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων καθώς και των κυβερνήσεων συνεργασίας, που είναι ένα εμφανές πια κοινωνικό αίτημα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης