Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Νέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων από τον Ιούλιο εισηγείται ο Akinci – Τι πρότεινε

Κύπρος: Νέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων από τον Ιούλιο εισηγείται ο Akinci – Τι πρότεινε
"Eίναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση", σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μ.Akinci
Τη διεξαγωγή από τον Ιούλιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με έναν νέο τρόπο, εισηγήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μ.Akinci.
Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, πρότεινε «μια συνεχή συνάντηση», ξεκινώντας από το εδαφικό, μετά να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.
Όπως ανέφερε ο Μ. Akinci, υπάρχει σημαντική πρόοδος σε τέσσερα από τα έξι κεφάλαια, ενώ το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας - εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος.
«Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε, την επόμενη μέρα, θα δημοσιευτούν στον ελληνοκυπριακό Τύπο», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, «υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και, αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα.
Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια- εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο».
Σημείωσε δε, πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στον διαχωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης