Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας - Χάσαμε το μέτρημα με τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας - Χάσαμε το μέτρημα με τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ
Τι ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Χάσαμε το μέτρημα με τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, «αυτές τις μέρες περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση του χρέους που συμφώνησε στο Eurogroup της Δευτέρας.
Αλλά μαζί με τους πανηγυρισμούς περίσσεψαν τα ψέματα και η υποκρισία.
Γιατί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας, όταν επιμένει ότι «μετά από έξι και πλέον χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις!».
Ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε ποιες είναι οι καλές ειδήσεις, προσθέτοντας μεταξύ άλλων, «μπορεί να είναι καλή είδηση, για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το συμπληρωματικό μνημόνιο, ο λεγόμενος κόφτης που θα ενεργοποιείται αυτόματα, όταν δε θα πιάνονται οι στόχοι, όταν δεν θα βγαίνουν τα νούμερα και θα κόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους;».
 «Μετά τις ονομαζόμενες από την κυβέρνηση ως καλές ειδήσεις, δηλαδή, το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους, ελπίζουμε να μην έχει το θράσος να ανακοινώσει επίσης ως καλή είδηση, την παραμονή και επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Υπογράμμισε δε, πως «το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Αυτόματος κόφτης: Τα ψέματα και η μισή αλήθεια».
Κατά τον ίδιο, «ολόκληρη η αλήθεια είναι, ότι η ίδια η ΕΕ έχει προβλέψει τη θέσπιση των δημοσιονομικών συμβουλίων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, τα οποία αποτελούν μέρος του σχεδίου για την παραπέρα εμβάθυνση της ΟΝΕ και της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας, για όλα τα κράτη-μέλη και μάλιστα με ειδικές ρήτρες για τις χώρες που βρίσκονται σε «προγράμματα διάσωσης», όπως η Ελλάδα.
Η ίδια η ΕΕ έχει προβλέψει μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη μέλη της.
Άρα, γιατί φωνάζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ;».
Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι δεν χάνει ευκαιρία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να προσπαθεί να εξωραΐσει την ΕΕ, αλλά και ότι «η ΕΕ δεν άλλαξε στάση απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «η ΕΕ επιμένει με λύσσα να παραμείνουν ως έχουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που φτωχοποιούν το λαό, να υλοποιηθούν μέχρι κεραίας οι μεταρρυθμίσεις που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη και δίνουν τη δυνατότητα στα μονοπώλια να ανακάμψουν.
Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι της ελληνικής κυβέρνησης, υλοποιούν στη χώρα τους τα ίδια αντεργατικά μέτρα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι  «το ΚΚΕ παλεύει για να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια της ταξικής πάλης στην Ελλάδα», ενώ «είναι υπόσχεση και δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες για τον συντονισμό των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στη πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Το ΚΚΕ εντείνοντας την δράση του για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης μέσα στην χώρα μας, θα συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στο συντονισμό της πάλης της διεθνούς εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από την εθνική προέλευση, το χρώμα, τη γλώσσα, τις πολιτιστικές παραδόσεις, τις θρησκευτικές επιρροές ή άλλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν διαφορετικά τμήματα της διεθνούς εργατικής τάξης, όλα αυτά δηλαδή τα δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη μας που αντικειμενικά δένονται μεταξύ τους ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία της εκμεταλλευτικής σχέσης κεφαλαίου- εργασίας, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής».
Τόνισε πως «η ιστορία ενός Κόμματος στη σχέση του με το εργατικό, λαϊκό κίνημα, δεν διαμορφώνεται ευκαιριακά, συγκυριακά, προπαγανδιστικά, τυχοδιωκτικά, όπως την διαμορφώνουν διάφορα σοσιαλιστικά - σοσιαλδημοκρατικά, αριστερά, οπορτουνιστικά κόμματα, σαν το σημερινό κυβερνών του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ή άλλα μικρότερα τέτοια κόμματα ψευτοεπαναστατικά σήμερα, που στήριξαν την «πρώτη φορά αριστερά», άλλα μέσα στο κίνημα, άλλα και κοινοβουλευτικά- κυβερνητικά, για να στρογγυλοκαθήσει τελικά στην καρέκλα της εξουσίας και να ψηφίσει νέα μνημόνια, νέα αντιλαϊκά μέτρα, ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να φέρουν σε πέρας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «το ΚΚΕ παραμένει διαχρονικά προσανατολισμένο στην πάλη για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης