Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το μέλλον της Ελλάδας είναι σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων

Γεννηματά: Το μέλλον της Ελλάδας είναι σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά
«Το μέλλον της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, στο κλείσιμο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ.
Τόνισε δε, πως «δεν μας ταιριάζει  ο ρόλος του ουραγού στις εξελίξεις ούτε του «συμπληρώματος» της συνιστώσας για κανένα», αναφέροντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί.
Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη.
Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να «μπετονάρουν» τα ακροατήριά τους».
Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική.
Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα.
Εμείς μιλάμε για μια άλλη πολιτική.
Για μια άλλη σχέση εκπροσώπησης που θα αναβαπτίζεται διαρκώς στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο».
Όπως είπε, «η  κοινωνία έχει κουραστεί από διαλυτικά φαινόμενα που τροφοδοτούν τον μικροκομματισμό και την παραπολιτική.
Είναι η ώρα των συνθέσεων και των λύσεων.
Σε αυτό το μείζον ζητούμενο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τη Συνδιάσκεψή μας, απαντά θετικά, υπεύθυνα, τολμηρά, με θάρρος και αποφασιστικότητα.
Για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.
Για να ξανασταθεί στα πόδια της, όρθια και περήφανη, η Ελλάδα.
Για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα και την Ήπειρο μέχρι τη Σύμη».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «τώρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ακόμη πιο έτοιμη, με την Πολιτική μας Διακήρυξη, με τις δικές μας επεξεργασμένες απαντήσεις - κατευθυντήριες γραμμές για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας και του λαού μας, βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο.
Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι.
Με νέα πυξίδα να πορευτούμε στον δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια, να δώσουμε τις δικές μας εγγυήσεις για το μέλλον των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς, για το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια, για καλύτερες μέρες για τις Ελληνίδες κι τους Έλληνες».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι  «το μήνυμά μας είναι απλό:  Παραγωγική Ελλάδα με Παραγωγική Οικονομία, Ισχυρή Ελλάδα με Ισχυρή Κοινωνία, Ενωμένη Ελλάδα με Ενωμένους Έλληνες.
Από σήμερα λοιπόν, ξεκινάμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα πως ένα Προοδευτικό Δημοκρατικό Σχέδιο Διακυβέρνησης είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και αναγκαίο».
Κάνοντας αναφορά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον Πρέσβη του Μαδούρο, έκανε λόγο για «μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους.
Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε τις 18 προτεραιότητες, μεταξύ των οποίων: επανέναρξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με ισχυρά φορολογικά κίνητρα, διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα,ευρύτατη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών και σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με αυτές, παροχή Φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων για επενδύσεις, Ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα στηρίζει την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής, αλλά και με την περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά, κίνητρο για νέους επιστήμονες για να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα, Γενικοί Γραμματείς στο Δημόσιο με προκήρυξη και 5ετή θητεία, Ρήτρα Απασχόλησης σε κάθε Κυβερνητική Δράση, ή Νομοσχέδιο που αφορά τα θέματα Ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας για την πρόσβαση του κάθε πολίτη, στηριγμένη στον Ασφαλιστικό Φάκελο Υγείας, γενίκευση του ολοήμερου σχολείου με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς δεν υπάρχουν άλλα κοινωνικά αποθέματα αντοχής της συνεχιζόμενης ύφεσης».
Όπως είπε, «η επιλογή είναι μία και μόνη.
Φυγή προς το μέλλον!  
Να αφήσουμε τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες και τα παιχνίδια της παραπολιτικής και να επιστρέψουμε στη ρεαλιστική πολιτική.
Αν δεν το κάνουμε , δεν θα επιστρέψουμε και στην ανάπτυξη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε «ας μετρήσει τελικά ο καθένας το μπόι του, το καταμεσήμερο, και όχι με βάση τον ίσκιο του.
Και ας πάρει τις αποφάσεις του.
Εμείς θα προχωρήσουμε.
Με Ενότητα-Ανανέωση-Διεύρυνση.
Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες.
Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες.
Η προοδευτική, δημοκρατική, παράταξη ήταν, είναι και θα είναι παρούσα και με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Γιατί είναι η παράταξη που πάντα στήριζε την χώρα, οδήγησε τον λαό μας σε εποχές προόδου και ευημερίας.
Είμαστε εμείς που κρατήσαμε όρθια την χώρα σε δύσκολους καιρούς.
Γι’ αυτό και δεν μας ταιριάζει, ο ρόλος του ουραγού στις εξελίξεις, ούτε του «συμπληρώματος» της συνιστώσας για κανένα.
Ούτε για την συντηρητική Ν.Δ., ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης