Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημίτης: Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας - Η κυβέρνηση συσκοτίζει και παραπλανά

Σημίτης: Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας - Η κυβέρνηση συσκοτίζει και παραπλανά
«Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες», διεμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός
Για συσκότιση και παραπλανητική σιωπή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σήμερα, Σάββατο 14 Μαΐου.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σημίτης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει» και κάνοντας λόγο για «παραπλανητική σιωπή», φέρνοντας ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, ενώ υποστήριξε ότι παρότι η χώρα διανύει τον έβδομο χρόνο εντός κρίσης, η έκβαση της παραμένει αβέβαιη.
«Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη. Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος απεύθυνε κάλεσμα για σύμπραξη όλων όσων πιστεύουν ότι «ούτε η Δεξιά ούτε η δήθεν Αριστερά μπορούν να επιτύχουν σταθερή οικονομία, δημοκρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και κοινωνική αλληλεγγύη που δεν υπακούει στις επιθυμίες των συντεχνιών», επισημαίνοντας πως «η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το πρόγραμμα είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική, να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη. Να γίνουμε ένα δυνατό ρεύμα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού».
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη» και πως «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας και η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», καταλήγοντας: «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης