Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί - Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Δρίτσας: Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί - Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος
«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας
«Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί», τόνισε από τη Ρόδο ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος «είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν με τα οποία», μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους.
Όπως είπε, «δεν έχει εγκαταλειφθεί κανείς, είμαστε μία οικογένεια και δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί», προσθέτοντας ότι διαρκώς προγραμματίζεται ενίσχυση του προσωπικού σε περιοχές όπως αυτή της Δωδεκανήσου.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός του Συνεδρίου, ενώ για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί, τόσο της υποστελέχωσης όσο και της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού, υπογράμμισε ότι «έχουν πολλά προβλήματα και έχουν και πολύ μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και το συνέδριό τους είναι μία ευκαιρία όλα αυτά να τεθούν και να μπουν σε μία σειρά και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».
Κάνοντας αναφορά στις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, ο υπουργός αφού σημείωσε πως έχουν μειωθεί, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σ' αυτό το μεταβατικό στάδιο της εφαρμογής της συμφωνίας.
Πιστεύω ότι όλα θα μπορέσουν να ρυθμιστούν έτσι ώστε και τα δικαιώματα των προσφύγων να τηρηθούν σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις αλλά και η χώρα μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο».
Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, σημείωσε πως  «όλοι το λένε ότι και η περυσινή χρονιά ήταν χρονιά βελτίωσης και η φετινή θα είναι ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης».
Όπως είπε ο κ. Δρίτσας, «η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, πολύ καλύτερο από ποτέ άλλοτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης