Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για δημιουργία συνθηκών εξόδου της χώρας από την κρίση έκανε λόγο ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ

Για δημιουργία συνθηκών εξόδου της χώρας από την κρίση έκανε λόγο ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2016, αντί του Ιουλίου 2016
Η συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και η επόμενη ημέρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τρίωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Στην αρχική του εισήγηση ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «είναι θετική εξέλιξη η επιτυχία του στόχου ελάφρυνσης του χρέους, που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία, που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία έξι χρόνια».
Ο πρωθυπουργός, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ζήτησε να υπάρξει κομματική ανασυγκρότηση με τις πόρτες του κόμματος ανοιχτές και τα μέλη να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες για να καταγράφουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το πέρασμα στη νέα εποχή απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση», για να συμπληρώσει πως «η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση».
«Τώρα οφείλει να αποδείξει η Αριστερά, ότι παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση και οφείλει να αποδείξει πιο αποτελεσματικά ότι μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι «κορυφαίο για το αμέσως επόμενο διάστημα».
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει σχεδιασμένη και οργανωμένη πορεία προς το συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί.
Ωστόσο, στην τρίωρη συνεδρίαση δεν έγινε εκτενής συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα και την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, με υψηλόβαθμη κομματική πηγή να τονίζει πως, αυτό θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του κομματικού οργάνου την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Η ίδια πηγή προσδιόριζε χρονικά τη διεξαγωγή του συνεδρίου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2016, αφήνοντας όμως ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αυτό να γίνει τον Σεπτέμβριο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης