Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα – Τίποτα χειροπιαστό για το χρέος

Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα – Τίποτα χειροπιαστό για το χρέος
Θετικό το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα τόνισε ο κ.Βενιζέλος
Την εκτίμηση ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα μετά το Eurogroup της 9ης Μαΐου, αν και τόνισε πως απομένει να ισχύσει η συμφωνία.
Ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και αναγκάστηκε να υποχωρήσει με τους χειρότερους όρους ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης».
«Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της.
Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη τρίτη δύναμη, η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».
Αναφερόμενος στον επονομαζόμενο «κόφτη» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως ίσχυε ήδη ένας νόμος που παρακολουθούσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζοντας πάντως ότι «αυτό είναι άλλο σε σχέση με αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση με την κάβα μέτρων».
Ερωτηθείς για το χρέος ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως «δυστυχώς έχουμε υπαναχώρηση των ευρωπαίων από τις δεσμεύσεις του 2012 και του Ιουλίου του 2015 οπότε και οι αποφάσεις επαναλάμβαναν τις δεσμεύσεις του 2012».
Ως προς τις πολιτικές διεργασίες ο κ.Βενιζέλος ζήτησε τη συσπείρωση και την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς ενώ απέκλεισε τη συνεργασία της με το ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης