Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Με τη συμφωνία στο Eurogroup θα περικόπτονται αυτόματα μισθοί - συντάξεις και θα επιβάλλονται φόροι

Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Με τη συμφωνία στο Eurogroup θα περικόπτονται αυτόματα μισθοί - συντάξεις και θα επιβάλλονται φόροι
Τέτοιες εξευτελιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία και μόνο "στρατός κατοχής" θα μπορούσε να επιβάλει στη χώρα
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη συμφωνία της Δευτέρας 9 Μαΐου στο Eurogroup.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση που «συμφώνησε στο άτυπο γραφειοκρατικό παραμάγαζο του Σόιμπλε, που το αποκαλούν Eurogroup, ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει κούρεμα του χρέους και ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να περικόπτονται αυτόματα, ερήμην και της Βουλής, ακόμα και της κυβέρνησης, μισθοί, συντάξεις ή και να επιβάλλονται φόροι».
Και συνεχίζει, τονίζοντας ότι ακυρώνεται η Βουλή, η οποία μέχρι πρότινος είχε έναν διεκπεραιωτικό ρόλο για τις εντολές της τρόικας και του κουαρτέτου.
«Τέτοιες εξευτελιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί ούτε στη χειρότερη αποικία και μόνο "στρατός κατοχής" θα μπορούσε να επιβάλει στη χώρα.
Η μόνη απάντηση στον εξευτελισμό, το διασυρμό και τη λεηλασία είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή», καταλήγει ο Π. Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης