Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί εάν θα μπορέσει να κινήσει την αγορά

Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί εάν θα μπορέσει να κινήσει την αγορά
Με το χθεσινό Eurogroup έσπασε ο φαύλος κύκλος απομόνωσης της ελληνικής οικονομίας από τις αγορές τόνισε ο κ.Αθανασίου
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Αθανασίου.
«Από χθες άρχισε να σπάει ο φαύλος κύκλος.
Μέχρι χθες η Ελλάδα ήταν εξόριστη και αποκλεισμένη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 o κ.Αθανασίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η συζήτηση με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, σε τρία στάδια, αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός.
Ο κ.Αθανασίου τόνισε ότι άρχισαν ήδη να συζητούν τις βασικές αρχές για το βιώσιμο χρέος και τη διευκόλυνση για έξοδο στις αγορές ενώ χαρακτήρισε «ζεστό χρήμα» που θα μπει στην αγορά, τα 10 δισ ευρώ που θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
«Η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα είναι στον ιδιωτικό τομέα.
Τα μέτρα που θα κινήσουν την αγορά έχουν πλέον την προϋπόθεση για να ληφθούν» υπογράμμισε ο κ.Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι με την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου, την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου και με το τουριστικό συνάλλαγμα που θα εισρεύσει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας.
«Αν υπάρχει άλλος τρόπος, κάποιος πρέπει να μας τον πει» υποστήριξε ο κ.Αθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης