Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (αναπ. ΥΠΕΞ): Αποφασισμένο το Eurogroup να βάλει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας

Ξυδάκης (αναπ. ΥΠΕΞ): Αποφασισμένο το Eurogroup να βάλει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας
Για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους με συγκεκριμένο οδικό χάρτη είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση ότι με τις αποφάσεις του το Eurogroup δείχνει ότι είναι αποφασισμένο να βάλει ένα τέλος σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η στρατηγική του ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτου ολοκληρώνει το σκοπό της.
«Για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι με συγκεκριμένο οδικό χάρτη το ζήτημα του χρέους» τόνισε μιλώντας στο «Παραπολιτικά 90,1» ο κ.Ξυδάκης, αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως είπε, πέρα από τις τεχνικές προβλέψεις αυτά που αποφάσισε το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών έχει και πολιτική χροιά, καθώς «το Eurogroup δείχνει αποφασισμένο να δώσει ένα τέλος σε αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας που υπάρχει».
«Ενεργεί πολιτικά ως όφειλε και όχι ως ένα χρηματοπιστωτικό όργανο» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στον αυτόματο μηχανισμό λήψης μέτρων σύμφωνα με τον οποίο θα κοπούν μισθοί και συντάξεις σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους τόνισε πως «υπάρχει το ενδεχόμενο περικοπών μισθών αλλά αυτό δεν είναι βεβαιότητα».
«Νομίζω ότι και από το πνεύμα και από το γράμμα της ανακοίνωσης του Eurogroup αυτό που τίθεται ως στόχος είναι ποσοτικός» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης