Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση κατέγραψε και δημοσιοποίησε το διάλογο Thomsen - Velculescu

Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ): Η κυβέρνηση κατέγραψε και δημοσιοποίησε το διάλογο Thomsen - Velculescu
Σε αναδίπλωση μέσω... διευκρινίσεων προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, έπειτα από τη δήλωση-σοκ στη Βουλή
Σε αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δηλώνοντας ότι η διαρροή του διαλόγου μεταξύ του Poul Thomsen και της Delia Velculescu στα Wikileaks προήλθε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι «στη σελίδα 116 έχουμε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτά που ζητάνε.
Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη.
Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Thomsen - Velculescu.
Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ».
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αίσθηση, καθώς είναι κάθετα αντίθετη με την επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι ουδεμία σχέση είχε η ίδια ή οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας με την επίμαχη διαρροή.
Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις για τις διαρροές αφορούσαν μία κρυφή τηλεδιάσκεψη που είχαν Thomsen - Velculescu στις 19 Μαρτίου, στην οποία το ΔΝΤ φερόταν να σχεδιάζει να απειλήσει με επικείμενη οικονομική καταστροφή, ώστε άλλοι «παίχτες» να αναγκαστούν να αποδεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο.
Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης προγραμμάτιζαν να απειλήσουν τη Γερμανία ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν ερχόταν σε συμφωνία με την Κομισιόν σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Πάντως, ο κ. Παπαχριστόπουλος προχώρησε λίγο αργότερα σε διευκρινίσεις επί του θέματος, δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι με τη φράση «η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το διάλογο» εννοούσε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε την υποκλοπή.
«Εννοούσα το αυτονόητο, ότι η κυβέρνηση καλά έκανε και «σήκωσε» την υποκλοπή για να κάψει αυτό το σενάριο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΥΠ δεν είχε τη δυνατότητα να καταγράψει τη συνομιλία αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης