Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στοιχεία για την δράση της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό έδωσε ο Π. Καμμένος

Στοιχεία για την δράση της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό έδωσε ο Π. Καμμένος
Ο υπουργός Άμυνας απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη
Στοιχεία για τα πεπραγμένα της δύναμης του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο στο πλαίσιο συμφωνίας για την αποτροπή των προσφυγικών ροών έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός αφίχθησαν σε ελληνικές ακτές 517 λέμβοι οι οποίες υπολογίζεται ότι μετέφεραν συνολικά 25.871 πρόσφυγες και μετανάστες.
Στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου τα συμμαχικά πλοία εντόπισαν 30 λέμβους εκ των οποίων οι 20 αφίχθησαν στα ελληνικά νησιά.
Επικαλούμενος αναφορά του ΝΑΤΟ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι από την έναρξη της δραστηριότητας και των περιπολιών των πλοίων του ΝΑΤΟ στις περιοχές της Λέσβου (από 8 Μαρτίου 2016) και της Χίου (από 21 Μαρτίου 2016) έχει καταγραφεί η άφιξή στην Ελλάδα 58 λέμβων με μετανάστες από τις οποίες οι 18 εντοπίστηκαν αρχικά από σκάφη της συμμαχικής δύναμης. Αντίστοιχα στην Τουρκία επέστρεψαν 35 λέμβοι από τις οποίες, οι 11 μετά από αρχική αναφορά των Συμμαχικών πλοίων.
Την περίοδο από τις 9 Μαρτίου και έως τις 18 Απριλίου οι ελληνικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί 26 φορές από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι Τουρκικές 37 και η Frontex εννέα.
Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι ο ρόλος της Νατοϊκής Δύναμης είναι αποτρεπτικός και επικουρικός στις δυνάμεις της Frontex οι οποίες είναι οι κύριες υπεύθυνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης