Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα προχωρήσει μόνο εάν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις

Κεφαλογιάννης: Η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα προχωρήσει μόνο εάν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις
Απαιτούνται αλλαγές στη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ελευθεριών, στην ελευθερία έκφρασης και στην ελευθερία του Τύπου
Συνάντηση με τον τούρκο αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ali Sahin, είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον τούρκο αξιωματούχο για την πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ στο τραπέζι βρέθηκε και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον τούρκο αναπληρωτή υπουργό ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο εάν η χώρα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της Δημοκρατίας, στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ελευθεριών, στην ελευθερία έκφρασης και στην ελευθερία του Τύπου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί για να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρώπη.
«Η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι έτοιμη να δεχτεί την Τουρκία αν η ίδια είναι έτοιμη να συμμορφωθεί και να εναρμονιστεί με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης.
Μόνο τότε θα ανοίξουν τα κλειστά ενταξιακά κεφάλαια», τόνισε.
Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριοθετούν και υποδεικνύουν όλες αυτές τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Τουρκία.
«Ο μη σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι υφιστάμενες θρησκευτικές ανελευθερίες, η απειλή πολέμου κατά της Ελλάδος και τόσα άλλα δεν συνάδουν με το κοινοτικό κεκτημένο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε στον κ. Sahin ότι η Τουρκία, η κύρια πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη οφείλει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα παράνομα κυκλώματα των διακινητών.
«Πρέπει να σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση προς την Τουρκία των κατοίκων των χωρών της Βορείου Αφρικής που αποτελούν το βασικό πυρήνα των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης