Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας - Αισιοδοξία για Eurogroup - Κανένα θέμα με Τσακαλώτο

Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας - Αισιοδοξία για Eurogroup - Κανένα θέμα με Τσακαλώτο
Η κ. Γεροβασίλη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα καθοριστεί Eurogroup μέσα στις επόμενες ημέρες
Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την έκτακτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η κ. Γεροβασίλη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα καθοριστεί Eurogroup μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθαρίσε ότι δεν υπάρχει καμία ανασφάλεια με τα ταμειακά διαθέσιμα.
Όσον αφορά τη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. 
Αναφερόμενη στη στάση των υπολοίπων κομμάτων, τόνισε ότι «πρέπει να αποφασίσει η αντιπολίτευση εάν έχουμε πει «ναι σε όλα» ή εάν πάμε τη χώρα στα βράχια».
«Είμαστε πεισμένοι ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση, άρα δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος ή εκλογών», υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη. 
«Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τα όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο και υπεγράφησαν τον Αύγουστο με τους θεσμούς», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 1% εξοικονόμηση από τρία πεδία, αντίστοιχα: Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό.
«Με τις προτάσεις της κυβέρνησης που έχουν την συμφωνία των θεσμών επιτυγχάνεται η συμφωνημένη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε ότι αυτό γίνεται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, με όρους ανακατανομής των βαρών, από κάτω προς τα πάνω, και με μέριμνα για τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές επιβαρύνσεις.
«Η κυβέρνηση κράτησε όλες τις κόκκινες γραμμές της», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το πακέτο μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται», ότι «γίνεται εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος» και ότι «το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται ώστε να γίνει περισσότερο αναδιανεμητικό υπέρ των χαμηλότερων και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων».
Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όπως αυτές καταγράφονται στην επίσημη έκθεση της Eurostat αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία, λόγω των σκληρών προσπαθειών της κυβέρνησης, έχει καταφέρει να υπεραποδώσει και, όχι μόνο να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού, αλλά να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης