Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ο Τσίπρας φέρνει τα πράγματα στο αμήν για να αποδεχθούν οι Έλληνες τα μέτρα

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ο Τσίπρας φέρνει τα πράγματα στο αμήν για να αποδεχθούν οι Έλληνες τα μέτρα
Οι δανειστές γνωρίζουν τα επικοινωνιακά κόλπα και για αυτό πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι ο Τσίπρας φέρνει τα πράγματα στο αμήν προκειμένου «να πουν οι Έλληνες, υπό τον φόβο ότι θα έχουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις, ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι καλοδεχούμενα» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το σενάριο «δούλεψα 17 ώρες και έφερα μια καλή συμφωνία» το εξαντλήσαμε πέρυσι και δε νομίζω ότι θα επαναληφθεί».
«Η κυβέρνηση παίρνει μάστερ στην επικοινωνία.
Στο τραπέζι έχει κυρίως επικοινωνιακά κόλπα και όχι πολιτική.
Αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές μας, γι' αυτό ακριβώς πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού δε μπορούν να αποκαταστήσουν με αυτή την κυβέρνηση την πολιτική εμπιστοσύνη» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή όταν τα έρθουν τα νέα μέτρα προς ψήφιση ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται πραγματικά να ψηφίσουν».
«Είναι παιχνίδια πριν από το συνολικό ναι.
Ουσιαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει.
Υπάρχει μία καθυστέρηση σε δευτερεύοντα πράγματα, η οποία δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κλίμα της εκλογολογίας.
Θα το δούμε βέβαια στην πράξη.
Πιστεύω ότι Αυτή η κυβέρνηση δε θέλει να χάσει τις καρέκλες.
Οι 153 βουλευτές έχουν εξαρτηθεί από το κράτος με ποικίλους τρόπους άρα αυτοί οι βουλευτές θα ψηφίσουν θετικά στην επόμενη ψηφοφορία και πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα τα έχει τα περισσότερα συμφωνήσει» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού στην Κυβέρνηση, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «αν θέλουμε να ψηφίζουμε μέτρα δεν είναι ανάγκη να μπούμε και στην κυβέρνηση».
«Πρώτον, εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεύτερον δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούρια οπισθοδρόμηση της οικονομίας.
Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν.
Δικό τους είναι το πρόβλημα» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού τόξου σε πιθανές πρόωρες εκλογές είπε ότι δεν μπορούν να δοθούν επιπόλαιες απαντήσεις.
«Το ερώτημά σας είναι πολύ σοβαρό - αν και δεν είναι πολύ πιθανές οι εκλογές - και δε μπορούμε να δώσουμε επιπόλαιες απαντήσεις.
Πρέπει να δούμε εκείνη τη στιγμή τι προέχει για την κοινωνία, γιατί αυτή τη στιγμή εκλογές, σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δε θα πάρουμε τα 6 δις € που έχουμε συμφωνήσει, σημαίνει ότι η χώρα είναι στον αέρα.
Αν λοιπόν έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσίπρα ότι «κεντροαριστερά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει» είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα οράματα της όποιας Αριστεράς».
«Η κυβέρνησή του δυστυχώς είναι μια κυβέρνηση, εθνικολαϊκιστών, που έχουν και ακροαριστερές απόψεις και ακροδεξιές απόψεις.
Δεν έχουν καμία σχέση με τα οράματα της Αριστεράς» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης