Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινή γραμμή από Ελλάδα- Βουλγαρία για τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Κοινή γραμμή από Ελλάδα- Βουλγαρία για τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη
Σύμπτωση απόψεων στην τηλεφωνική επικοινωνία του έλληνα υπουργού Ενέργειας με τη Βουλγάρα ομόλογό του
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βουλγάρα ομόλογό του, Temenuzhka Petkova, είχε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου ο έλληνας υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για ενεργειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνομιλία διαπιστώθηκαν οι κοινές προσεγγίσεις των δύο χωρών σε συγκεκριμένους τομείς υψηλής προτεραιότητας.
Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του Market Test για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι η επόμενη φάση, δηλαδή εκείνη των δεσμευτικών προσφορών, θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη του έργου, που απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης των κυβερνήσεων των δύο χωρών.
Παράλληλα, υπήρξε σύμπτωση απόψεων και για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για την προώθησή του, αφού, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, η αλληλεπίδραση με τον IGB είναι κάτι περισσότερο από εύλογη.
Από τη μεριά της η κ. Petkova αποδέχθηκε την πρόσκληση του έλληνα υπουργού να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου θα συμμετέχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, ενώ το παρών θα δώσουν και οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για το έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης