Πολιτική

Γεροβασίλη: Η τερατολογία της ΝΔ για την οικονομία δεν έχει βάση - Την διαψεύδουν τα στοιχεία

Γεροβασίλη: Η τερατολογία της ΝΔ για την οικονομία δεν έχει βάση - Την διαψεύδουν τα στοιχεία
Μια σειρά από στοιχεία για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις επικουρικές συντάξεις ανήρτησε στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος
Με αναρτήσεις στο twitter έδωσε απάντηση στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για καταστροφή της οικονομίας και «ψαλίδι» στις συντάξεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Eurostat επιβεβαίωσε ότι η ελληνική οικονομία τα πήγε καλύτερα συγκριτικά με τις προβλέψεις το 2015.
Στον πίνακα που έχει αναρτήσει σημειώνεται ότι αν και η αντιπολίτευση κάνει λόγο για καταστροφή της οικονομίας το 2015, τελικά επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7%, ενώ ο στόχος της συμφωνίας με τους δανειστές ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% και η πρόβλεψη του ΔΝΤ μιλούσε για 0,6%.


Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι ο στόχος του 2ου μνημονίου για το 2014 ήταν να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ταυτιζόταν με την πρόβλεψη του ΔΝΤ αλλά τελικά με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκε 0,3% πρωτογενές πλεόνασμα.


Σε δεύτερη ανάρτησή της και πάλι στο twitter η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται στις επικουρικές συντάξεις και σημειώνει ότι είναι μύθος αυτό που υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν έχει αποτέλεσμα γιατί στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχε δεχτεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, οι δανειστές ζήτησαν περικοπές 800 εκατομμύρια ευρώ στις επικουρικές και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η συμφωνία κατοχυρώνει που επιτεύχθηκε τώρα κατοχυρώνει την απόλυτη προστασία για άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης έως 1.300 ευρώ, κάτι που, όπως τονίζει, αφορά το 90% των συνταξιούχων.


Τέλος, σε μια τρίτη ανάρτησή της απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί καταστροφής της οικονομίας αναφέροντας ότι η απορρόφηση των ΕΣΠΑ έφτασε στο 98&, οι τουριστικές αφίξεις στα 26 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%, δημιουργήθηκαν 116.000 νέες θέσεις εργασίας, τα έσοδα από την ρύθμιση των 100 δόσεων έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ ήταν τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ σταθεροποιήθηκαν, όπως υποστηρίζει, οι μισθοί και οι συν τάξεις ενώ αυξήθηκε η εσωτερική ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης