Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Αδειάζει» τον Σκουρλέτη η Γεροβασίλη: Το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει κυβερνητικές αποφάσεις

«Αδειάζει» τον  Σκουρλέτη η Γεροβασίλη: Το ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει κυβερνητικές αποφάσεις
Αποστάσεις Μαξίμου από τον υπουργό Ενέργειας, δια μέσου κυβερνητικής εκπροσώπου
«Το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του.
Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».
Με αυτές τις δηλώσεις, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, «άδειασε» τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, εξέφρασε τη διαφοροποίηση της κυβέρνησης από την πρωινή του επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τη στήριξη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Βολές Σκουρλέτη (υπ. Ενέργειας) κατά ΤΑΙΠΕΔ: Διεκδικεί πολιτικό ρόλο, έχει δικό του σχέδιο

Δριμεία επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τη διοίκηση του ότι διεκδικεί πολιτικό ρόλο και ότι έχει δικό του σχέδιο.
«Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν.
Την τρόικα εσωτερικού.
Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία.
Αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση.
Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.
«Το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, τον οποίο τον βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κινείται σε ένα σχέδιο, έξω από αυτής της κυβέρνησης.
Στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων θα θέσω αυτό το ζήτημα» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος στην επισήμανση ότι ο κ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του Πρωθυπουργού απάντησε: «Γίνονται και λάθη στις επιλογές. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης