Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν – Οι πρόσφυγες πρέπει να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές

Βίτσας: Τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν – Οι πρόσφυγες πρέπει να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές
Σοβαρό το ζήτημα με την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη υπογράμμισε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες θα πρέπει να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βίτσας αναφερόμενος στην Ειδομένη υποστήριξε «τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κυβερνητικό κλιμάκιο, αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή υπουργών, με μεταφραστές και εκπροσώπους μεταναστών στην Ελλάδα για να αρχίσουν να μεταφέρονται στα άλλα κέντρα με κριτήριο και την εθνικότητα».
Ερωτηθείς για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή έκανε λόγο για σοβαρό θέμα, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να κατανοήσουν οι πρόσφυγες ότι φιλοξενούνται και ότι με βάση τη συνθήκη τη Γενεύης όσοι βρίσκονται σε μια χώρα πρέπει να τηρούν τους νόμους της».
Ο κ.Βίτσας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται άλλα πέντε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων το ένα στον Ελαιώνα, ενώ υποστήριξε ότι αν μπορούσε να ζητήσει κάτι από τους Ευρωπαίους, αυτό θα ήταν «να στείλουν τώρα τεχνικά κλιμάκια και να αρχίσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Τουρκία προς την ΕΕ».
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κ.Βίτσας παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν και μέτρα.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαπραγμάτευση.
Αυτή η διαπραγμάτευση τι θα δείξει;
Θα ανοίξει το πακέτο εκείνο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών.
Σε αυτό μέσα έχουμε κάνει μία συμφωνία 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.
Σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν και κάποια μέτρα».
Ήδη αυτά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ανακοινωθεί, εγώ μπορώ να σας πω ότι μεσοσταθμικά, αυτό σημαίνει μία επιβάρυνση που δεν είναι ιδιαίτερα τεράστια, αλλά εγώ τη θεωρώ πάντα σοβαρή.
Μπορεί για τα χαμηλά εισοδήματα να είναι 5 ευρώ το άτομο το μήνα, τα υψηλότερα εισοδήματα μπορεί να είναι 15-20 ευρώ, κάπου εκεί στα 10 ευρώ  μεσοσταθμικά», είπε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης