Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαριάς (ευρωβουλευτής): Η Τουρκία είναι το μεγάλο πρόβλημα στο προσφυγικό - Εκβιάζει την ΕΕ

Μαριάς (ευρωβουλευτής): Η Τουρκία είναι το μεγάλο πρόβλημα στο προσφυγικό - Εκβιάζει την ΕΕ
Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ υπογράμμισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μιλώντας στο Russia Today
Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε από τις Βρυξέλλες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο κ. Μαριάς υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να έχει υπό την κατοχή της το 37% του κυπριακού εδάφους, παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και την απειλεί με casus-belli.
Επιπλέον, σημείωσε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, την έλλειψη ελευθερίας στον Τύπο, την φίμωση των πολιτών και τους συνεχείς βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.
Με αυτά τα δεδομένα, υπογράμμισε ο Νότης Μαριάς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κατήγγειλε την Τουρκία η οποία υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Ελλάδα με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.
Ο Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, εκτίμησε ότι η Τουρκία «εκβιάζει για άλλη μία φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτώντας επιπλέον και νέα "μπαξίσια" από την Ευρώπη και επιμένοντας για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, χωρίς να έχει εκπληρώσει η ίδια τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί».
Η Τουρκία αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης