Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς – Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Jean Marc Ayrault

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς – Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Jean Marc Ayrault
Προσφυγικό, Συρία και μεσανατολικό στο επίκεντρο των συναντήσεων του έλληνα υπουργού
Στο Παρίσι φθάνει σήμερα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προερχόμενος από το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό το, Jean Marc Ayrault..
Η επίσκεψη αυτή του κ. Κοτζιά αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία και καλλιέργεια των διμερών προσωπικών σχέσεων με τον γάλλο ομόλογό του, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.
Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.
Η εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.
Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους από γαλλικά «think tanks», σε συναντήσεις που οργανώνει στην πρεσβεία η πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη.
Ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.
Με την ευκαιρία ειδικής τελετής στην πρεσβεία, ο έλληνας υπουργός θα παρασημοφορήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ, με τον οποίο θα έχει δείπνο εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης