Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Κομισιόν και της ΕΤΕπ συζήτησαν Μητσοτάκης - Katainen

Για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Κομισιόν και της ΕΤΕπ συζήτησαν Μητσοτάκης - Katainen
Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης των επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Juncker
Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεως και Ανταγωνιστικότητας, Jyrki Katainen, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο άντρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης των επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Juncker.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημέρωσε τον κ. Katainen ότι το κόμμα του προγραμματίζει προς αυτήν την κατεύθυνση συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης