Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Μεταβατικό πολιτικό σχήμα και εκλογές για το νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Μεταβατικό πολιτικό σχήμα και εκλογές για το νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς
Ο νέος επικεφαλής να εκλεγεί από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την ανάγκη να υπάρξει ένα μεταβατικό πολιτικό σχήμα και ο επικεφαλής του να εκλεγεί από τη βάση επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με τις συζητήσεις και τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι προγραμματικές θέσεις που θα παρουσιάσει η επιτροπή διαλόγου για τη σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Το Ποτάμι) θα αφορούν τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνίας.
Ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που καταγραφεί σύγκλιση ανάμεσα στα 29 μέλη της επιτροπής διαλόγου που έχει συσταθεί προκειμένου να υπάρξει μια συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου, θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεταβατικό πολιτικό σχήμα.
«Να προχωρήσουμε αρχικά σε ένα μεταβατικό πολυκομματικό σχήμα και στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα με τη δομή και τα όργανά του.
Αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο νομίζω θα καλύψει όλες τις πλευρές οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο.
Στο τέλος προτείνεται η διαδικασία να οδηγήσει σε εκλογή νέου επικεφαλής του διευρυμένου νέου φορέα από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο χωρίς κανένα αποκλεισμό γιατί πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι τη βάση, την κοινωνία όχι μόνο την ακούμε, αλλά την κάνουμε συμμέτοχη σε αυτή τη διαδικασία» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Οι συμφωνίες για τις κοινές προγραμματικές θέσεις θα πρέπει να γίνουν με βάση την πολιτική ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες, όπως η ανεργία, η ανάπτυξη, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, κ.ά.
Αυτά τα κρίσιμα θέματα θα πρέπει να δούμε αν είναι θέματα σύγκλισης έτσι ώστε να έχουμε κοινές θέσεις γιατί αυτά αφορούν την κοινωνία» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης