Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση έως το Πάσχα – Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση έως το Πάσχα – Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
Είμαστε στην τελική ευθεία για την πρώτη αξιολόγηση υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι επείγον και συνάμα εφικτό να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση εντός του Απριλίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι βρισκόμαστε «στην τελική ευθεία για την πρώτη αξιολόγηση.
«Επιπλέον καθυστερήσεις δεν ωφελούν κανέναν» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «περίπτωση να παρθούν νέα μέτρα δεν υπάρχει».
«Ενδεχόμενο να υπάρξει εφεδρεία μέτρων για το 2018 αν δεν καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο των πλεονασμάτων, ίσως.
Όμως, ακόμη και αυτό το σενάριο δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί η ελληνική πλευρά αν δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η ελάφρυνση του χρέους» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει σαφής δέσμευση των δανειστών για την ελάφρυνση του χρέους, όπως προβλεπόταν και από την συμφωνία του Ιουλίου.
Προέχει να εφαρμοστεί η συμφωνία.
Από το 2018 θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους της συμφωνίας, αυτή την στιγμή αν ανοίξουμε το θέμα αυτό (ότι τα νούμερα του ΔΝΤ είναι αυθαίρετα) θα κάνουμε το παιχνίδι του ΔΝΤ και θα καθυστερήσουμε την αξιολόγηση», είπε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, τόνισε ότι επρόκειτο για «ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και ειρήνης, κατά του θρησκευτικού φανατισμού».
«Παρά την κρίση και παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα προσπαθεί να σώσει την τιμή της Ευρώπης.
Μπορεί να έχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στα Ανατολικά νησιά του Αιγαίου, αλλά θεωρείται αποτυχία η συμφωνία με την γείτονα, καθώς σημειώνονται πολλές καθυστερήσεις και η Ε.Ε. πρέπει να πιέσει τον Ερντογάν», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης