Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους - Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους - Δεν υπάρχει άλλος δρόμος
«Η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το φόρους, φόρους, φόρους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι λύση υπάρχει και είναι μία  «να κόψουμε  τις σπατάλες του κράτους», κάτι που όπως είπε «εμείς το φωνάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες».
Ο κ. Θεοδωράκης, σε πολιτική εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στο πλαίσιο της σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας, δήλωσε ότι «η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κόψουμε τις σπατάλες».
Όπως είπε, από τις συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις του Ποταμιού μπορούν να εξοικονομηθούν «περίπου τρία δισεκατομμύρια», ένα «τεράστιο» ποσό, το οποίο «αυτή τη φορά καλύπτεται από καινούργιους φόρους, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, με συνήθη υποζύγια, είτε κυβερνάει ο ένας είτε κυβερνάει ο άλλος, να πληρώνουμε όσο δυνατόν περισσότερους φόρους».
Ακόμη, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το Ποτάμι και εάν υποδηλώνουν ενδεχόμενη πρόθεση συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε «να μην υπερβάλλουμε.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σ' αυτή τη μεγάλη κουβέντα για να ξαναστήσουμε τη χώρα, το Ποτάμι μπορεί να είναι ένας σύμμαχος και ένας αξιόπιστος συνομιλητής». Επανέλαβε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία.
Κατά τον ίδιο, «είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί.
 Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, εδώ και πολύ καιρό, τα έχει παρατήσει, περιμένει τα προβλήματα να σαπίσουν και μετά να δώσει λύσεις.
 Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να αναζητήσουμε προοδευτικές, κεντρώες λύσεις.
Είμαστε απέναντι όμως, σε συντηρητικές, δεξιές λύσεις, όπως είμαστε απέναντι σε λαϊκίστικες, αριστερές λύσεις».
Πρόσθεσε δε, πως θα προτιμούσε «το Ποτάμι να είναι η "νύφη" για τον κόσμο και να μην είναι η νύφη για τα άλλα σχήματα».
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι δεν τον ευχαριστούν, όμως θα συνεχίσει να λέει αυτά που πιστεύει, «όσο κι αν είναι πιθανόν δυσάρεστα» και ότι δεν τον ενδιαφέρει, τελικά, τι λένε αυτές.
 Για την επίσκεψη του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Λέσβο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι βοηθάει να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα στην Ευρώπη ότι  «οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους.
Παρά την ανίκανη κυβέρνηση, οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους.
Και το καθήκον τους πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης και δεν το έχουν κάνει».
Μιλώντας στην εκδήλωση ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι μια λαϊκίστικη κυβέρνηση, ένα μείγμα ιδεοληπτικών αριστερών και ακροδεξιών», αλλά και ότι το Ποτάμι δεν θα την στηρίξει με κανέναν τρόπο.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, το Ποτάμι έχει προτάσεις και λύσεις , είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, αλλά υπό δύο προϋποθέσεις.
Όπως είπε, η πρώτη, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου «για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και η δεύτερη ότι «ο κορμός της προσπάθειας, για να σώσουμε τη χώρα, δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει τα λάθη του παρελθόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης