Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Να υπάρξει επιτροπή που θα προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο χρηματοδότησης για τα κόμματα

Γεννηματά: Να υπάρξει επιτροπή που θα προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο χρηματοδότησης για τα κόμματα
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει την εξεταστική για τη χρηματοδότηση κομμάτων - ΜΜΕ
Την πρόταση να συσταθεί επιτροπή η οποία θα καταλήξει σύντομα σε συγκεκριμένο σφιχτό και σαφές πλαίσιο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατέθεσε μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τη δημιουργία εξεταστικής για τη χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έχει προβεί σε πολλές εύκολες διατυπώσεις κατά της διαπλοκής αλλά τα στελέχη της κυβέρνησης είναι, όπως είπε, «πρώτο τραπέζι πίστα» στα κανάλια της διαπλοκής, όπως λέει το κυβερνόν κόμμα.
Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την κάθαρση/
Επίσης επαναδιατύπωσε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει η Βουλή για το ποιές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων από το 2001 και μετά, για το έλλειμμα και για το χρέος, καταγγέλλοντας τόσο την ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ ότι ο καθένας από πλευράς του θέλει να αποσιωπηθούν τα στοιχεία για συγκεκριμένες περιόδους διακυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι το «έργο διαπλοκή, λάσπη και κοκκορομαχία συνεχίζεται ενώ η χώρα βυθίζεται» επικρίνοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επίσης, έκανε λόγο για «ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής» καλώντας τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα να «κατεβάσει την παράσταση πριν η η νέα κωμωδία εξελιχθεί σε πολιτική τραγωδία για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης