Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ειδομένη και Καλαί, χαρακτηριστικά παραδείγματα της αποτυχίας της Ε.Ε. να διαχειριστεί το προσφυγικό

Παπαδημούλης: Ειδομένη και Καλαί, χαρακτηριστικά παραδείγματα της αποτυχίας της Ε.Ε. να διαχειριστεί το προσφυγικό
Η Ε.Ε. παραμένει καταφανώς αδύναμη να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια στα κράτη-μέλη που κρατούν τα σύνορά τους κλειστά, σημειώνει
Την αποτυχία της Ε.Ε. να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση επισημαίνει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η Ειδομένη και το Καλαί αποτελούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αποτυχίας της Ε.Ε. να διαχειριστεί με τρόπο δημοκρατικό, δίκαιο και ισορροπημένο το προσφυγικό ζήτημα».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η Ε.Ε. δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις που η ίδια έχει λάβει (το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του περασμένου Σεπτεμβρίου) και παραμένει καταφανώς αδύναμη να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια σε εκείνα τα κράτη-μέλη και σε υποψήφια κράτη-μέλη που κρατούν τα σύνορά τους κλειστά».
«Όσο η Ε.Ε. είναι αντιμέτωπη με την δική της έλλειψη αποφασιστικότητας, επιδεικνύοντας ένα τεράστιο κενό ηγεσίας, η κατάσταση και στις δύο περιοχές θα χειροτερεύει.
»Εντούτοις, ακόμα και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη προς οργανωμένα κέντρα υποδοχής», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης