Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ αποχώρησε από το διάλογο για την Παιδεία καταγγέλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου

Η ΝΔ αποχώρησε από το διάλογο για την Παιδεία καταγγέλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου
Για «προσχηματικό διάλογο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαδικασία Μ. Χαρακόπουλος
Την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον διάλογο για την Παιδεία, ανακοίνωσε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκφράζοντας έτσι τη δυσφορία της για το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο.
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Έρευνας της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να νομιμοποιεί με την παρουσία της την παρωδία διαλόγου, που υποτίθεται διεξάγεται, ενώ η κυβέρνηση νομοθετεί.
Κάντε, λοιπόν, διάλογο με τον εαυτό σας και όσους συνεχίσουν να σας προσφέρουν άλλοθι με την παρουσία τους».
Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε το διάλογο «προσχηματικό» και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι ένα «συνοθύλευμα διευθετήσεων με "συγχωροχάρτια", αλλά και φωτογραφικές διατάξεις».
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η κίνηση αυτή του κ. Χαρακόπουλου, καθώς αρμόδιες πηγές υποστήριξαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σκοπός ήταν «να δημιουργηθεί κλίμα» και επεσήμαναν ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα δεν έχει σχέση με τον διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης