Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schulz: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα - Τσίπρας: Ζήτημα κυριαρχίας η επιλογή των μέσων

Schulz: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα - Τσίπρας: Ζήτημα κυριαρχίας η επιλογή των μέσων
Υπήρξε κοινός τόπος Τσίπρα - Schulz ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα
(upd) Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
«Με τον Martin Schulz έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός».
Το γεύμα εργασίας ανάμεσα στους δύο αξιωματούχους ολοκληρώθηκε στις 15:30.
Ο κ. Schulz ενημερώθηκε για την πορεία της οικονομίας και της διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβένρηση και τους δανειστές.
Υπήρξε κοινός τόπος και επί της ουσίας, ότι δηλαδή δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα και επί της διαδικασίας, ήτοι ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.
Η ελληνική πλευρά δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ. Schulz την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στον βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.
Θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον Γκουαλτιέρι της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που παρακολουθεί το πρόγραμμα και η οποία θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
To μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός, ο οποίος με αφορμή την επίσκεψή του στη Γαλλία σημειώνει ότι αναχωρεί από μια χώρα φίλη της Ελλάδας με ικανοποίηση.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, με τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει δρομολογήσει προκειμένου να βρει συμμάχους ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση όσον αφορά τα εκκρεμή θέματα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

tsip.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης