Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αναπ. υπ. Άμυνας): Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά – Έως το Πάσχα θα έχει αδειάσει

Βίτσας (αναπ. υπ. Άμυνας): Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά – Έως το Πάσχα θα έχει αδειάσει
Δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά είπε ο κ.Βίτσας αναφερόμενος στις ΜΚΟ
Την θέση ότι ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά είναι ικανοποιητικός και ότι έως το Πάσχα θα έχει αδειάσει διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βίτσας εκτίμησε ότι έως το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει, ενώ υποστήριξε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.
Αναφερόμενος στο έργο που παράγει το Συντονιστικό για τη Διαχείριση της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης, ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι το Όργανο ανέλαβε μόλις πριν από λίγο καιρό και υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», εννοώντας αυτούς που εμφανίζονται ως «αλληλέγγυοι».
«Δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά» είπε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας πως το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και πραγματικοί αλληλέγγυοι  στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ενώ σημείωσε ότι αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ που δρουν στο πεδίο.
Αναφερόμενος στη σύσκεψη που είχαν χθες τα μέλη του Συντονιστικού, είπε ότι βγήκε ένα συμπέρασμα.
«Το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από την Μικρασιατική καταστροφή» υποστήριξε ο κ.Βίτσας παραδεχόμενος ότι «ήμασταν εντελώς ανέτοιμοι».
Υπεραμύνθηκε το έργο που παράγουν Αστυνομία και Ειδικές Δυνάμεις, σημειώνοντας ότι, «κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα» και συμπλήρωσε ότι, «μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι πονηρός ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».
Ερωτηθείς αν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε ΜΚΟ που παρακινούν τους πρόσφυγες, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, απάντησε ότι, δεν έχει ούτε έναν ούτε μία υπόψη του.
«Έχω υπόψη μου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που με πολύ ανθρώπινο τρόπο έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους», είπε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης